Blog Shahrul Rotating Header Image
-----------------------------------

Borang Permohonan Online Polis Diraja Malaysia (PDRM)

Borang Permohonan Online Polis Diraja Malaysia (PDRM)

Borang Permohonan Online Polis Diraja Malaysia (PDRM)

Polis Diraja Malaysia (PDRM) sangat mengalukan anda yang sihat tubuh badan bagi berkhidmat untuk negara. Kepada anda yang ingin dan telah lama bercita-cita ingin menjadi sebahagian daripada pasukan polis, anda boleh mengisi borang online dengan mengikut arahan yang diberikan di bawah ini. Di bawah ini adalah sedikit info mengenai Polis Diraja Malaysia :

Polis Diraja Malaysia terdiri daripada 112,145 orang pegawai dan anggota. Keanggotaan ini mencerminkan kepelbagaian penugasan yang dijalankan oleh PDRM, dari Tugas Am yang menjalankan tugas tradisional kepolisan dan sentiasa berdampingan dengan rakyat, sehinggalah ke Pasukan Gerakan Am yang menjalankan tugas-tugas ‘non-regulatory’ seperti pencegahan kemasukan pendatang tanpa izin dan peperangan menentang kebangkitan pengganas komunis suatu ketika dahulu.

Dalam melaksanakan amanah serta tanggungjawab yang disandarkan oleh rakyat, PDRM dibantu oleh kumpulan sokongan yang terdiri dari Polis Tambahan, Sukarelawan Polis, Polis Bantuan, Kadet Polis dan kakitangan awam. Kumpulan ini memainkan peranan yang penting dalam menentukan keselamatan dan kesejahteraan negara.

CARA PERMOHONAN POLIS DIRAJA MALAYSIA (PDRM) MELALUI ONLINE :

1. Sila Layari : PERMOHONAN PDRM <—– klik sini

2. Isi semua butiran anda di dalam website tersebut.

3. Jika anda ingin semak permohonan anda selepas submit DI SINI

Untuk info selain Permohonan Polis Diraja Malaysia (PDRM) anda boleh layari Kerja Kosong Kerajaan bagi mendapatkan peluang kerja dalam sektor yang lain. Banyak paparan mengenai peluang kerja khas untuk anda.

Incoming search terms:

  • soalan temuduga polis
  • borang permohonan polis
  • borang kemasukan polis
  • borang pdrm
  • soalan temuduga polis diraja malaysia
  • tips temuduga polis diraja malaysia
  • soalan temuduga pdrm
  • soalan lazim temuduga polis
  • borang permohonan pdrm
  • borang permohonan polis bantuan

19 Comments

  1. Nur fitry idayu binti mohd zul says:

    Mcm mana nk isi borang online ni,susah sangat ni..

  2. fadir bin hanipah says:

    Bagaimana saya nk masuk polis bantuan. . Saya ingin sangat nk masuk sebagai polis bantuan

    1. fiefie says:

      maybe blan 11 nii ada intake untuk polis bantuan dekat airport,,cube laaa,,,open interview

  3. nur suhaila says:

    macam mana nak edit balik email yang saya send hari tu salah

  4. shahrul says:

    Nape lpas submit .. Ble nk check *rekod tidak ditemui ??

  5. mohd.alizan bin jamaldin says:

    ??/

  6. mohd.alizan bin jamaldin says:

    law dpt msuk polis bantuan ok ha??dpt g b,ikhmd pada negara///?

  7. fatin nabila bt zamzuri says:

    saya minat sangat untuk masuk polis bantuan…tapi saya xtahu macam mana nak masuk..

  8. muhamadnasrul says:

    saya dh masukan no ic saya tp dyew tulis ic telah wujud….mcm mna nak buat 2

  9. kliss anak rampan says:

    Saya berminat sanggat dalam pdrm. Tapi sampai sekarang saya belum dapat memasuki pdrm, saudara saudari tolong lah tunjikkan jalan.

  10. hedzwin jetil says:

    saya bermenat untuk menjadi polis tapi susa mw isi borang ne

  11. hedzwin jetil says:

    mcm mana mahu isi borang ini betul.
    ini nombor saya 0105871009 nama hedzwin jetil umur 18

  12. mohamad akmal abu hassan says:

    Xboleh nk buka pun

  13. mohd saifullah adnan says:

    salam, saya dh besara dlm akatan tentera, sya igin menyetai dlm pasukan PDRM, harat tuan dan puan tlg bntu sya trm ksh.

  14. zazali bin haris says:

    Dari dulu saya memang minat nk masuk polis bantuan tapi belajar tk pandai dapat lh masuk rela dn saya dapat perluang kerja pengawal kesrlamatan dn sekarang saya pegawai ronda dn juga pegawai bersenjata

  15. zazali bin haris says:

    Macam mana cara nak masuk polis bantuan tolong lah saya saya memang berminat ni alamat saya no28 tmn rksk kg tun razak bukit katil melaka 75450 mlk

  16. Fatin nabihah says:

    sape-2 boleh tunjuk ajar cmne nak isi borang ni ?
    i really need this job . sape-2 y ade pengalaman mengisi borang ni harap bagi tunjuk ajar ..

  17. mohd riduan bin taib says:

    Bila saya boleh masuk polis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge